Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά «Βίκος», «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ» και «ὐάς» εμφιαλώνονται στις ομώνυμες πηγές, στα εργοστάσια Περιβλέπτου, Καλπακίου και Καλιάνων αντίστοιχα, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία σε όλη τη διαδικασία, από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Επιπλέον, το 2014, και ως αποτέλεσμα δύο ετών εντατικής Έρευνας και Ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα κατηγορία προϊόντων, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».

Τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» είναι τα μόνα αναψυκτικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Παράγονται στο εργοστάσιο Καλπακίου με κύριο συστατικό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ» κατευθείαν από την πηγή χωρίς καμία επεξεργασία, αλλά και με χυμούς από ελληνικά φρούτα και τις δικές μας ξεχωριστές συνταγές και γεύσεις! Το 2017 η εταιρεία εμπλουτίζει την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια.

Χώρες Δραστηριότητας

Ελλάδα

Προϊόντα

Βίκος

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» εμφιαλώνεται κατευθείαν στην ομώνυμη πηγή, στα παρθένα και προστατευόμενα Ζαγοροχώρια. Έχει αναγνωρισθεί σαν φυσικό μεταλλικό νερό κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Χάρη στην ισορροπημένη σύστασή του (με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και υψηλή σε ασβέστιο) θεωρείται ότι συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ είναι κατάλληλο σε όσους ακολουθούν δίαιτα πτωχή σε νάτριο.

Μιτσικέλι

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ» εμφιαλώνεται στην πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ». Το νερό χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία οδηγείται από το σημείο της υδροληψίας σε υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης, μέσω ενός δικτύου ανοξείδωτων σωληνώσεων.

Αναψυκτικά Βίκος

Τα μόνα αναψυκτικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ.
Έντεκα αναψυκτικά με κύριο συστατικό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, αλλά και χυμούς από ελληνικά φρούτα δημιουργούν τα πιο ξεχωριστά αναψυκτικά και υπόσχονται πραγματική απόλαυση χάρη στη μοναδική τους γεύση.

Αναψυκτικά Βίκος με στέβια

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις λανσάρει τρία νέα προϊόντα με γλυκαντικό από το φυτό στέβια προσφέροντας έτσι νέες, ποιοτικές επιλογές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη: Βίκος Cola, Βίκος Πορτοκαλάδα με ανθρακικό και Βίκος Λεμονάδα.

Cool-Tea

Η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή σε προϊόντα που συνεισφέρουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μεγαλώνει την γκάμα των προϊόντων της με την παραγωγή των προϊόντων Βίκος Cool-Τea (0,33l, 0,5 lt και 1,5 lt). Ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει από τρεις διαφορετικές υπέροχες γεύσεις:
Tea & Lemon Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (Με εκχύλισμα Τσαγιού και χυμό λεμονιού) Tea & Peach Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (Με εκχύλισμα Τσαγιού και χυμό ροδάκινου) Green Tea & Lemon Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (Με εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού και φυσική αρωματική ύλη λεμονιού).

Βίκος Coolers

Η Εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε αποτελεί την ολοκληρωμένη απάντηση-λύση σε κάθε ανάγκη για πόσιμο νερό.  Στελεχωμένη από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο απαιτούν οι καιροί, είναι στη διάθεσή σας κάθε στιγμή. Με βασικό άξονα φιλοσοφίας την κάλυψη όλων  των απαιτήσεων κάθε καταναλωτή, προτείνει ιδανικές λύσεις για κάθε χώρο και χρήση.  Ο σεβασμός στην υγιεινή, στην ποιότητα και η προσήλωση στην εξυπηρέτηση είναι  προϋπόθεση για την λειτουργία της Εταιρείας. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» διατίθεται σε φιάλες 10lt από υλικό PET για αποκλειστική χρήση σε θερμοψύκτες.  Πρόκειται για ένα προϊόν με πρωτοποριακό σχεδιασμό και υψηλή αισθητική το οποίο χαρακτηρίζεται από μια σειρά από ασύγκριτα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη επιστρεφόμενη φιάλη POLYCARBONATED 18,9lt.

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

201-500

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 65.800m2, σε ιδιόκτητες εκτάσεις 223 στρεμμάτων. Τα δύο εργοστάσια  (Περιβλέπτου και Καλπακίου) παράγουν Φυσικά Μεταλλικά Νερά, επιτραπέζια νερά και αναψυκτικά  και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος , ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία, βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και παράγει εμφιαλωμένα νερά.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στεγάζονται 30 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 13 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην PETCOM Plastics. Ακόμη, οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και δύο εσωτερικά εργαστήρια ελέγχου ποιότητας (πλήρως εξοπλισμένα μικροβιολογικά).

Παραγωγική Δυναμική

227.300 λίτρων/ώρα

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

1ο εργοστάσιο ΦΜΝ "ΒΙΚΟΣ"

Το εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων είναι το 1ο υποκατάστημα της εταιρείας μας. Βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 45 στρεμμάτων στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων και διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 21.500m2.

Στην έκταση αυτή βρίσκεται η ομώνυμη πηγή «ΒΙΚΟΣ» και η πηγή επιτραπέζιου νερού «Σεπετά». Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους παραγωγής και αποθήκευσης καθώς και χώρους γραφείων για τις διοικητικές υπηρεσίες. Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης - τυποποίησης - συσκευασίας είναι καθετοποιημένες και αυτοματοποιημένες: παραγωγή φιαλών PET – εμφιάλωση - εγκιβωτισμός - παλετοποίηση.

Στο εργοστάσιο της Περιβλέπτου λειτουργούν 7 συνολικά γραμμές παραγωγής/εμφιάλωσης με δυναμικότητα παραγωγής 227.300 λίτρων/ώρα.

Το εργοστάσιο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο 100m2, στελεχωμένο με πολυδύναμο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 8 χημικών μηχανικών / χημικών / βοηθών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των καθημερινών ελέγχων (φυσικοχημικών - μικροβιολογικών - οργανοληπτικών) του νερού σε όλα τα στάδια παραγωγής του, από την πηγή έως και το τελικό προϊόν, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Επίσης, τον έλεγχο των υλικών συσκευασίας, τον έλεγχο της υγιεινής του προσωπικού και των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων της παραγωγής για την τήρηση του συστήματος HACCP για την πρόληψη οποιουδήποτε κινδύνου, αλλά και την συνολική τήρηση όλων των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.

Ενδεικτικά και μόνο σε ότι αφορά τους μικροβιολογικούς ελέγχους, κατά την διάρκεια των ετών 2017 και 2018 διενεργήθηκαν απο το εργαστήριο μας αντίστοιχα 84.073 και 66.998 έλεγχοι.

Το συνολικό κόστος του ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας προιόντος το 2017 ήταν 382.598€, ενω το 2018 έφθασε τα 336.099€.

2ο εργοστάσιο ΦΜΝ "ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ"

Η μονάδα παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ» από την πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο Καλπάκι Ιωαννίνων αποτελεί το 2ο υποκατάστημα της εταιρείας. Βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 69 στρεμμάτων και διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 19.000m2. Στις εγκαταστάσεις της στεγάζονται 3 γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών.

Το εργοστάσιο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο 150m2, στελεχωμένο με πολυδύναμο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 13 χημικών μηχανικών / χημικών / βοηθών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των καθημερινών ελέγχων (φυσικοχημικών - μικροβιολογικών - οργανοληπτικών - διαστασιολογικών) του νερού σε όλα τα στάδια παραγωγής του, από την πηγή έως και το έτοιμο προϊόν, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Επίσης, τον έλεγχο των υλικών συσκευασίας, τον έλεγχο της υγιεινής του προσωπικού και των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων της παραγωγής για την τήρηση του συστήματος HACCP για την πρόληψη οποιουδήποτε κινδύνου, αλλά και την συνολική τήρηση όλων των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.

Ενδεικτικά και μόνο σε ότι αφορά τους μικροβιολογικούς ελέγχους, κατά την διάρκεια των ετών 2017 και 2018 διενεργήθηκαν απο το εργαστήριο μας αντίστοιχα 78.643 και 78.023 έλεγχοι.

Το συνολικό κόστος του ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας προιόντος το 2017 ήταν 488.832€, ενω το 2018 έφθασε τα 434.900€.

3ο εργοστάσιο ΦΜΝ "PETCOM plastics"

Η PETCOM plastics είναι μια εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, με έτος ίδρυσης το 1999, συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

Σε ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικού εμβαδού 10.700 m2 υπάρχουν μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής.

Χρησιμοποιούνται καλούπια ακριβείας από τους – κορυφαίους στο είδος τους - οίκους Corvaglia (παραγωγή πωμάτων) και Husky (παραγωγή preform) για την παραγωγή άριστης ποιότητας τελικών προϊόντων.

Η παραγωγή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη βοηθώντας στην τήρηση των κανόνων υγιεινής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Η χρήση πατενταρισμένων τεχνικών παραγωγής και διαδικασίας εγγυάται στους αγοραστές, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και της χημικής βιομηχανίας, μια ομαλή κατεργασία φιαλών και προπλασμάτων όλων των διαστάσεων, και πώματα που εξασφαλίζουν άριστη εφαρμογή και απόλυτη στεγανότητα.

Πιστοποιητικά
Τηλέφωνο

2651061951

Website Εταιρείας

https://www.vikoswater.gr/

Επικοινωνία