Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις μας βρίσκονταν στην περιοχή της Σούδας του νομού Χανίων.Από τα πρώτα της βήματα η Terra Creta  (ή "ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ"  όπως ήταν η αρχική ονομασία της), είχε εξαγωγικό προσανατολισμό και μια σταθερή φιλοσοφία βασισμένη στην ολική ποιότητα και στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου του νομού Χανίων, το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει. Το 2007 η συνεχώς αυξανόμμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα μας,  δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομμένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημμένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Από το 2009 η εταιρεία μας λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη καρδιά του πιο διάσημου ελαιώνα της Κρήτης στο Κολυμβάρι, δυτικά της Κρήτης. Οι νέες εγκαταστάσεις μας είναι είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, μεγάλης χωρητικότητας ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου και με έναν από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά ελαιοτριβεία. Η δέσμευσή μας είναι να παράγουμε προϊόντα ανυπέρβλητης ποιότητας ακολουθώντας πάντα στους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας.

Σκοπός μας είναι να καλύψουμε κάθε δυνατή απαίτηση για ποιοτικό ελαιόλαδο, και όχι μόνο σε διαφορετικές χώρες. Προς τη κατευθυνση αυτή παράγουμε διαφορετικές κατηγορίες έξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΒΙΟ, χαμηλής οξύτητας 0,2, αγουρέλαιο, Μοναστηριακό  κλπ) σε μια ποικιλία συσκευασιών. (μεταλλικά δοχεία, γυάλινες φιάλες, φιάλες με αντλία ψεκασμού κλπ).

 

Προϊόντα

Terra Creta Σειρά Estate

 • ΠΟΠ Κολυμβαρίου Έξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε γυάλινη φιάλη Danai
 • Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε Σπρέι
 • 'Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο σείράς estate
 • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της σειράς estate σε φιάλες ψεκασμού

Terra Creta Παραδοσιακή Σειρά

 • ΠΟΠ Κολυμβαρίου Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Βιολογικό Έξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Terra Creta Early Harvest Extra Virgin Olive Oil

Terra Creta 42 Premium Blend EVOO

Κατηγορίες
Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

1 Ελαιοτριβείο: Χανιά

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

Βασικός στόχος μας είναι η παραγωγή και η προώθηση στους καταναλωτές παγκοσμίως της ανώτερης ποιοτικά, πιστοποιημένης ποικιλίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της περιοχής Κολυμβαρίου.

Για να επιτύχουμε αυτό τον απαιτητικό στόχο έχουμε θεσπίσει τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες, εφαρμόζωντας τους πιο αυστηρούς κανονισμούς ποιότητας και ασφάλειας, με τις αντίστοιχες πιστυοποιήσεις του, όπως ΗACCP, ISO 22000/2005, ISO 9001:2008,  ECOCERT, USDA/NOP,KRAV, IFS, KOSHER κλπ ενώ μας έχει παραχωρηθεί και ο κωδικός EL-40-027 από την ΕΕ για την αποκλειστική παραγωγή Ελληνικού Ελαιολάδου.

Από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης το 2001 τα προϊόντα μας έχουν αναγνωριστεί και βραβευθεί για την εξαιρετική τους γεύση και το φυσικό τους άρωμα σε περισσότερους από 30 διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς.

Πιστοποιητικά
 • Πιστοποιητικό
  ΗACCP
 • Πιστοποιητικό ΙΙ
  ISO 22000/2005
 • Πιστοποιητικό ΙΙΙ
  ISO 9001:2008
Τηλέφωνο

2824083340

Website Εταιρείας

www.terracreta.gr

Επικοινωνία
Social Media