Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ!
Γιατί, γενιές και γενιές έχουν συνδέσει αυτό το όνομα με τις πιο απολαυστικές στιγμές.
Τι κρύβεται όμως πίσω από την αγαπημένη σου ΙΟΝ; Η δική μας αγάπη για τη σοκολάτα, η αφοσίωση στην ποιότητα, η επιμονή στην καινοτομία και μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά το 1930, κάπως έτσι…

Στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς.
Εκεί αρχίζει η πιο γλυκιά ιστορία, από μία ομάδα μετόχων που έχουν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί.
Με σήμα το ευωδιαστό «ίον» (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – και πολλή όρεξη, γεννιέται η ΙΟΝ.
Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και ένα λαχταριστό ταξίδι ξεκινά.
Σήμερα, η έδρα της βρίσκεται ακόμη εκεί όπου όλα ξεκίνησαν!

Το ταξίδι ξεκινά από έναν σπόρο κακάο σε μακρινές τροπικές χώρες, για να δημιουργηθούν οι σοκολάτες ΙΟΝ που απολαμβάνεις καθημερινά. Κι αυτό γιατί η ΙΟΝ είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που ελέγχει όλη τη διαδικασία παραγωγής, από την εισαγωγή και επιλογή του κόκκου κακάο έως το τελικό προϊόν. Φύγαμε για το υπέροχο ταξίδι της σοκολάτας στον κόσμο της ΙΟΝ!

 

Χώρες Δραστηριότητας

Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρος, Λίβανος

Προϊόντα

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΙΑ
ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ
BARS
ΣΟΚΟΠΑΣΤΕΣ
ΟΙΚΙΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

501-1000

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής, με υψηλή παραγωγική  δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων.

Εργοστάσιο 1: Ν. Φάληρο

Εργοστάσιο 2: Άρτα

Εργοστάσιο 3: Μαρκόπουλο Αττικής

Βίντεο Παραγωγικής Διαδικασίας
Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας
 • ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ (RESEARCH & DEVELOPMENT, R&D)
  Στο R&D Τμήμα της ΙΟΝ, δοκιμάζονται οι πιο καινοτόμες ιδέες.
  Με τον ειδικό εξοπλισμό Pilot-Plant γίνεται παραγωγή σε μικρή κλίμακα, ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές δοκιμές, πριν φτάσει ένα νέο προϊόν ΙΟΝ στα χέρια του καταναλωτή.
 • ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  Για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, στην ΙΟΝ ακολουθείται σύστημα ποιοτικού ελέγχου και σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), κατά τα διεθνή πρότυπα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το εξειδικευμένο μας προσωπικό ελέγχει την παραγωγή σε όλα τα στάδια, ενώ γίνεται καθημερινός οργανοληπτικός έλεγχος των παραγόμενων ειδών, ώστε η γεύση ΙΟΝ να είναι… σταθερά απολαυστική!

 

Πιστοποιητικά
 • Πιστοποιητικό
  ISO 22000:2005 «Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων-Απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων» Διεθνές Πρότυπο, που ακολουθείται ώστε να διασφαλίζονται οι διαδικασίες του συστήματος HACCP για την ασφάλεια των τροφίμων.
 • Πιστοποιητικό ΙΙ
  ISO 9001:2015 Διεθνές Πρότυπο, για την ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, με έμφαση στη συμμετοχή της Διοίκησης στη διαδικασία ελέγχου.
 • Πιστοποιητικό ΙΙΙ
  ISO 14001:2015 Διεθνές Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, για την υιοθέτηση επιχειρηματικών πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας, προς όφελος της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Τηλέφωνο

210 4814971

Website Εταιρείας

www.ion.gr

Επικοινωνία