Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η Exalco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1973 με έδρα τη Λάρισα. Σημειώνοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του ελληνικού αλουμινίου, η εταιρία έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πάντα με απώτερο στόχο το ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα.

Η Exalco αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών. Η εταιρία επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και την πρόοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο άξονα τη δημιουργία προϊόντων αναβαθμισμένης ποιοτικής στάθμης, με σεβασμό και ευαισθησία στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της (52.228 τ.μ.) στη Λάρισα, σε ιδιόκτητα γήπεδα 178.872 τ.μ., περιλαμβάνουν:
• Μονάδες διέλασης που περιλαμβάνουν πέντε συγκροτήματα πρεσών, 1100 τόνων, 1600 τόνων, 1750 τόνων, 2200 τόνων, 2840 τόνων αντίστοιχα, με δυναμικότητα παραγωγής 45.000 τόνων ετησίως, καθώς και τμήμα κατασκευής μητρών διέλασης
• Μονάδα επιφανειακής επεξεργασίας (ανοδίωση) με πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα δυναμικότητας 6.000 τόνων ετησίως, που παρέχει υψηλά επίπεδα ποιότητας
• Μονάδα κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 10.100 τόνων ετησίως
• Μονάδα οριζόντιας ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων ετησίως
• Μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής για απομίμηση ξύλου-μαρμάρου με τη μέθοδο V.I.V. Decoral ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 1.000 τόνων

Σήμερα η Exalco διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρίες, την Exalco Romania SRL στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, και την Exalco Bulgaria SRL στη Σόφια της Βουλγαρίας, καθώς και ένα εκτεταμένο και εδραιωμένο δίκτυο πωλήσεων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Τέλος, η Exalco έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα με βάση τα αποτελέσματα της ICAP.

 

Χώρες Δραστηριότητας

Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδάς, Νιγηρία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία

Προϊόντα

• Προφίλ αλουμινίου για γενικές οικοδομικές και βιομηχανικές χρήσεις
• Συστήματα αλουμινίου (ALBIO) για πόρτες, παράθυρα και προσόψεις κτιρίων, βιτρίνες, αίθρια και πολλές ακόμα αρχιτεκτονικές κατασκευές
• Σύνθετα πάνελ Αλουμινίου (EXALCO-BOND) ιδανικό για τη δημιουργία των πιο σύγχρονων κατασκευών
• Εξωτερικά Συστήματα Σκίασης (Albio Solar)
• Πλήρες σύστημα για κάγκελα αλουμινίου για εσωτερική και εξωτερική χρήση (Exrail System)
• Σύστημα αλουμινίου για βάσεις στήριξης και πλαισίων αλουμινίου φωτοβολταϊκών πάρκων (Exalco Sunergy)
• Εξαρτήματα και άλλα βοηθητικά προϊόντα.

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

501-1000

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

2 εργοστάσια Λάρισα, Ελλάδα

1 εργοστάσιο Βουκουρέστι, Ρουμανία

1 εργοστάσιο Σόφια, Βουλγαρία

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

Η Exalco, μία από τις πρωτοπόρες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, βρίσκεται πάντα στην κορυφή των εξελίξεων, αναπτύσσοντας συνεχώς νέες καινοτομίες στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Στόχος της είναι η δημιουργία νέων προϊόντων και η συνεχής βελτίωση των συστημάτων της για την κάλυψη των ποιοτικών και λειτουργικών αναγκών της εξελισσόμενης αγοράς. Γι’ αυτό το λόγο, διαθέτει τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης επανδρωμένο με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, τα οποία καταρτίζονται συνεχώς και παρακολουθούν τις τάσεις και τις αναδυόμενες προοπτικές στο χώρο του αλουμινίου.

Η Exalco επενδύει συνεχώς στην τεχνολογία αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να δημιουργεί νέα πρωτοποριακά συστήματα που εξυπηρετούν τον κατασκευαστικό κόσμο, προάγουν την εξέλιξη και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στο χώρο της αρχιτεκτονικής αλλά και στο καταναλωτικό κοινό.

Μεταξύ των προϊόντων που αποτελούν καινοτομία για την εταιρία είναι και το νέο σύστημα αλουμινίου για πόρτα εισόδου Albio 135 Super Thermo. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μια πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού προσφέρει την υψηλότερη θερμομόνωση (Uf = 0,6 w/m2K), σε σύγκριση με αντίστοιχα συστήματα, και θέτει υψηλά πρότυπα σε κάθε νέα οικοδόμηση ή ανακαίνιση κτιρίου. Ακόμη, εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία, χάρη στο μηχανισμό τετραπλού κλειδώματος που διαθέτει,  ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας και κλειδώνει σε 3 σημεία, ενώ αντίστοιχα με το κλείδωμα της πόρτας κλειδώνει σε 4 σημεία, προσδίδοντας στο σύστημα απόλυτη αντιδιαρρηκτική προστασία και ασφάλεια. Υποστηρίζει κάθε είδους τεχνολογικό σύστημα, όπως εγκατάσταση μηχανισμού αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, άνοιγμα με ψηφιακή εισαγωγή κωδικού κ.ά.

Ακόμη ένα πρωτοποριακό προϊόν είναι το σύστημα ORAMA, ένα συρόμενο σύστημα για πόρτες και παράθυρα με minimal σχεδιασμό με μόλις 2 cm κάθετο προφίλ, απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, άριστη θερμομόνωση και δυνατότητα μεγάλων διαστάσεων.

Τέλος, η Exalco επενδύοντας στην τεχνολογία της παραγωγικής διαδικασίας, κατέχει μια από τις αποκλειστικές τεχνολογίες στον κόσμο. Πρόκειται για ένα νέο μηχάνημα, το οποίο ενσωματώνει επάνω στο προφίλ ένα ειδικό λάστιχο διπλής διέλασης, υψηλών προδιαγραφών και άριστης ποιότητας που διασφαλίζει την άψογη εφαρμογή και την απόλυτη στεγάνωση του κουφώματος. Με την παράδοση ενός πιο ολοκληρωμένου προϊόντος, ο κατασκευαστής απαλλάσσεται από περιττή χειρωνακτική εργασία και μειώνονται τα κόστη και οι χρόνοι κατασκευής του κουφώματος. Η Exalco είναι η μοναδική εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατέχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πιστοποιητικά
Τηλέφωνο

2410 688688

Website Εταιρείας

https://www.exalco.gr/

Επικοινωνία