Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια και από το 1988 τα πατατάκια (potato chips).

Το 1991, κυκλοφόρησε το croissant 7DAYS – ατομικό, συσκευασμένο, μακράς διαρκείας, και πολύ γρήγορα και το mini 7DAYS.
Λίγα χρόνια μετά, το 1995, κυκλοφόρησε τα Βake Rolls, ένα καινοτόμο, αλμυρό προϊόν που γνώρισε πολύ γρήγορα μεγάλη επιτυχία.

Περίπου την ίδια εποχή, η Chipita ξεκινά την πορεία της διεθνοποίησής της, μια πορεία την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε με δικές της εταιρείες είτε με στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς ή ισχυρές τοπικές εταιρείες.
Έτσι, η Chipita δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας από το 1996 εγκαθιστώντας μονάδες παραγωγής στη Βουλγαρία, με την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, αλλά και πιο πρόσφατα την Τουρκία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, την Ινδία και τη Σλοβακία (2020) να ακολουθούν. Από την περίοδο αυτή, η Chipita έχει επίσης δημιουργήσει εμπορικά γραφεία σε 11 χώρες - την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Σλοβακία,την Κροατία, τη Βαλτική, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σήμερα, η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα.
Τα προϊόντα μας, που παράγονται σε 14 μονάδες παραγωγής σε 11 διαφορετικές χώρες, παραδίδονται στους καταναλωτές σε συνολικά 56 χώρες, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω στρατηγικών συνεργασιών

 

Χώρες Δραστηριότητας

Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ρωσία

Προϊόντα
  • Συσκευασμένα Κρουασάν Σοκολάτας
  • Συσκευασμένα Κρουασάν Μαρμελάδας
  • Συσκευασμένα Πατατάκια
  • Συσκευασμένα Γαριδάκια
  • Bake Rolls
  • Μαρμελάδες
  • Γλυκίσματα Σοκολάτας
  • Ζαχαρώδη
Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

5001-10000

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

8 Ιδιόκτητες Μονάδες Παραγωγής και 38 Γραμμές Παραγωγής σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρωσία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Μαλαισία, Ινδία, Τουρκία και Σλοβακία

Σύνολο: 14 Μονάδες Παραγωγής

1 Εργοστάσιο Λαμία

1 Εργοστάσιο Λάρισσα

1 Εργοστάσιο Σόφια - Βουλγαρία

1 Εργοστάσιο Βουκουρέστι - Ρουμανία

1 Εργοστάσιο Πολωνία

1 Εργοστάσιο Κωνσταντινούπολη - Τουρκία

1 Εργοστάσιο Σλοβακία

1 Εργοστάσιο Αγία Πετρούπολη - Ρωσία

3 Εργοστάσια Σαουδική Αραβία - (Τζέντα - Ριάντ - Χαϊλ)

1 Εργοστάσιο Ινδία - Μουμπάϊ

1 Εργοστάσιο Μαλαισία

1 Εργοστάσιο Μεξικό - Μοντερέϊ

Παραγωγική Δυναμική

Trial - Demo Numbers:

Κρουασάν (αναλόγως κωδικού και συσκευασίας) 25.000 τεμάχια / ημέρα

Bake Rolls 30.000 τεμάχια / ημέρα

Πατάτα τηγανητή συσκευασμένη (Πατατάκια) 20.000 τεμάχια / ημέρα

Extruded Corn (Γαριδάκια) 35.000 τεμάχια / ημέρα

Βίντεο Παραγωγικής Διαδικασίας
Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

Οι εργαζόμενοί μας είναι αυτοί που κάνουν πράξη καθημερινά τη φιλοσοφία και το όραμά μας κι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας μας. Περισσότεροι από 5.800 εργαζόμενοι, από 30 διαφορετικές εθνικότητες, οι 4.700 εκ των οποίων απασχολούνται απευθείας στην Chipita και οι υπόλοιποι σε συνεργαζόμενες εταιρείες, μας κάνουν καθημερινά περήφανους.

Πιστεύουμε στις ικανότητες των ανθρώπων μας και επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Η δραστηριοποίησή μας σε πολλές χώρες επιτρέπει την ανάδειξη ταλέντων με διαφορετική κουλτούρα, εμπειρίες και γνώσεις και τη δημιουργία βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών που προάγουν την εταιρεία, τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Η εταιρεία μας, ως υπεύθυνος εργοδότης επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που συνεχώς ανανεώνονται και βελτιώνονται. Αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, και παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα ασφαλές, και χωρίς διακρίσεις, εργασιακό περιβάλλον.

Τέλος, οι εργαζόμενοί μας και οι οικογένειές τους απολαμβάνουν ένα σύστημα πρόσθετων κοινωνικών παροχών το οποίο εξελίσσουμε και βελτιώνουμε συνεχώς.

Τηλέφωνο

+30 210 2885000

Website Εταιρείας

www.chipita.com

Επικοινωνία