Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Ο Όμιλος ALUMIL είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα - βάσει παραγωγικής δυναμικότητας - στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και συμπληρωματικά προϊόντα.

Διαθέτει 7 υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Βόρεια Ελλάδα και 5 στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία, Αλβανία). Τα Κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Ο Όμιλος συγκροτείται από 32 θυγατρικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και συνολικά απασχολεί πάνω από 2.200 άτομα.

Με ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων σε πάνω από 60 χώρες και αποθήκες και στις 5 ηπείρους, έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου παγκοσμίως.

Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου έφτασαν τα € 191 εκ. για το 2015.

 

Χώρες Δραστηριότητας

Αίγυπτος, Αλβανία, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ιράν, Ιταλία, Κένυα, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία

Προϊόντα

Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και νέες απαιτήσεις γεννιούνται καθημερινά. Τα σύγχρονα κτίρια απαιτούν τον σχεδιασμό και την κατασκευή αρχιτεκτονικών συστημάτων με υψηλά πρότυπα. Με γνώμονα πάντα τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις των πιο προηγμένων αγορών παγκοσμίως, η ALUMIL δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων το οποίο ενσωματώνει καινοτόμα προϊόντα και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες κτιριακές ανάγκες.

Οι ανάγκες των πελατών μας είναι ιδιαίτερα διευρυμένες, όπως και το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο. Κάθε ένα από τα προϊόντα μας έχει σχεδιαστεί με μία κυρίαρχη σκέψη κατά νου: Πώς να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση και να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους πελάτες μας.

1) Ανοιγόμενα  συστήματα για πόρτες & παράθυρα
2) Συρόμενα συστήματα για πόρτες & παράθυρα
3) Παντζούρια & συστήματα ρολών
4) Συστήματα για πτυσσόμενες πόρτες
5) Πόρτες εισόδου
6) Πυράντοχες πόρτες & πόρτες βαριάς χρήσης
7) Υαλοπετάσματα & προσόψεις κτιρίων
8) Διαχωριστικά εσωτερικών χώρων
9) Συστήματα σκίασης
10) Συστήματα επένδυσης προσόψεων
11) Συστήματα για αίθρια & θερμοκήπια
12) Προσαρμοσμένα συστήματα για παράθυρα και υαλοπετάσματα
13) Πολυκαρβονικά φύλλα
14) Κάγκελα
15) Πέργκολες

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

1001-5000

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Παραγωγικές Εγκαταστάσεις
Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε άριστοι σε κάθε πτυχή του σε κάθε ένα από τα 12 εργοστάσιά μας σε 6 χώρες. Για την επίτευξη του εξαιρετικά υψηλού βαθμού κάθετης ολοκλήρωσης, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ALUMIL περιλαμβάνουν:
11 γραμμές διέλασης δυναμικότητας 100.000 τόνων
8 γραμμές ηλεκτροστατικής βαφής (7 οριζόντιες, 1 κάθετη)
3 γραμμές σουμπλιχρωμίας για απομίμηση ξύλου και ειδικών εφέ
3 εγκαταστάσεις ανοδίωσης
2 χυτήρια παραγωγής μπιγιετών αλουμινίου δυναμικότητας 80.000 τόνων
8 γραμμές συναρμολόγησης θερμομονωτικών προφίλ
1 εργοστάσιο παραγωγής για διάφορες προκατασκευασμένες πόρτες εισόδου & εσωτερικές πόρτες μέσω της επιχειρηματικής μονάδας INTERNO Doors.
1 γραμμή roll forming για φυλλαράκια αλουμίνιου
1 εργοστάσιο παραγωγής για αυτοματοποιημένα συστήματα και ανελκυστήρες σε συνεργασία με τη METRON, μια αυτόνομη θυγατρική που ειδικεύεται στον αυτοματισμό
3 μονάδες παραγωγής για την παραγωγή, επεξεργασία και συναρμολόγηση εξαρτημάτων
1 μονάδα παραγωγής σύνθετων φύλλων αλουμινίου δυναμικότητας 950.000 m2
1 μονάδα παραγωγής πολυκαρβονικών φύλλων

Ικανοί για όλα
Στους βιομηχανικούς χώρους της ALUMIL λειτουργούν:
Πολλαπλές γραμμές CNC, μηχανές κάμψης, πριόνια κοπής, μηχανές διάτρησης
Γραμμές συναρμολόγησης εξαρτημάτων
Αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας
Γραμμές διέλασης πολυαμιδίων και PVC
Γραμμή συναρμολόγησης βάσεων στήριξης για φωτοβολταϊκά συστήματα
Μηχανές στίλβωσης και γραμμές αμμοβολής
Μηχανές για την κατασκευή ηχοπετασμάτων
Μονάδα κατασκευής παραθύρων και πορτών

Παραγωγική Δυναμική

>100.000 τόνων ετησίως

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

Τεχνολογία Αιχμής
Η ALUMIL παράγει συστήματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας τα οποία έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το καινοτόμο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου και στη συνέχεια έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα και εργαστήρια πιστοποίησης, όπως το ift Rosenheim (Γερμανία), Α.A.Μ.Α. (ΗΠΑ), Istituto Jordano (Ιταλία), CSTB (Γαλλία), ATG (Βέλγιο), EXOVA (Ηνωμένο Βασίλειο) και πολλά άλλα.
Στην ALUMIL, η Έρευνα & Ανάπτυξη είναι μέρος του DNA μας. Οι έμπειροι και ειδικά εκπαιδευμένοι μηχανικοί μας σχεδιάζουν νέα συστήματα και επινοούν συνεχώς τεχνικές λύσεις.
Στα προηγμένα εργαστήρια της εταιρείας διεξάγονται συνεχείς έρευνες για συστήματα που ενσωματώνουν μοναδικό σχεδιασμό, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού (π.χ. εκτυπωτές 3D, μηχανήματα CNC) και χάρη στο προηγμένο κέντρο δοκιμών μας, βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, πάντα ένα βήμα μπροστά.
Επιπλέον, διατηρούμε συνεργασίες με κορυφαία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης διεθνώς αναγνωρισμένων κατασκευαστών εξαρτημάτων αλουμινίου. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ινστιτούτα παγκοσμίως.

Εργαλεία εσωτερικού ελέγχου ποιότητας
Για να εξασφαλίσουμε κορυφαία ποιότητα, δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας καθ’ όλη τη παραγωγική διαδικασία  μέσω των πολλαπλών Εργαστηρίων Εσωτερικού Ελέγχου Ποιότητας:

Εργαστήριο Διέλασης: Πλήρως Εξοπλισμένο
Εργαστήριο Ηλεκτροστατικής Βαφής: Πλήρως Εξοπλισμένο
Εργαστήριο Ανοδίωσης: Πλήρως Εξοπλισμένο
Εργαστήριο Συναρμολόγησης Πολυαμιδίων: Q-Test, δοκιμή T, προγραμματισμένος φούρνος (20-200οC), μηχανή λέιζερ για ιχνηλασιμότητα
Φασματογράφος Ανάλυσης Υλικών: Χυτήριο Αλουμινίου
Εργαστήριο Δοκιμών Νέων Προϊόντων.

Εισερχόμενα Προϊόντα
Τα προϊόντα που δεν παράγονται από την εταιρεία ελέγχονται αυστηρά πριν εισέλθουν στην αποθήκη. Εάν ικανοποιούν τα κριτήρια AQL 2.5, μπορούν να διατεθούν προς πώληση.

Πιστοποιητικά
Τηλέφωνο

210 6298100

Website Εταιρείας

https://www.alumil.com/

Επικοινωνία