Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η εταιρία μας γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική μας δραστηριότητα. Απορροφούμε ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μας μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη! Η παρουσία μας στη Ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγουμε σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά. Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας μας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα.
Η πλήρης σειρά τοματικών προϊόντων Primo Gusto συμπληρώνει την παρουσία μας στην ελληνική αγορά τροφίμων. Βασικό άξονα ανάπτυξης αποτελεί το οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων και διακίνησης των προϊόντων μας. Η διεθνούς εμβέλειας εταιρία κονσερβοποιημένων φρούτων Del Monte, καθώς και η πολυεθνική Heinz , μας εμπιστεύονται την αποκλειστική αντιπροσωπεία των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

Χώρες Δραστηριότητας

Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Πολωνία

Προϊόντα

Ζυμαρικά
Παιδικά ζυμαρικά
Γεμιστά ζυμαρικά
Ημιέτοιμα γεύματα ζυμαρικών
Ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως
Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη
Βιολογικά Ζυμαρικά
Παραδοσιακά ζυμαρικά
Σιμιγδάλι
Τοματικά Προϊόντα
Έτοιμες Σάλτσες
Κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά
Προϊόντα Επαγγελματικής Χρήσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

201-500

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Εργοστάσιο 1: Λάρισα

Βίντεο Παραγωγικής Διαδικασίας
Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας
 • Eπιλέγουμε τις πρώτες μας ύλες διασφαλίζοντας την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του κάθε προϊόντος που προσφέρουμε στην ελληνική οικογένεια.
 • Από την ίδρυση της εταιρίας μας μέχρι και σήμερα, πρωτεύων στόχος είναι η θετική συμβολή μας στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
 • Οι καταναλωτές είναι οι ρυθμιστές της αξίας μας. Φροντίζουμε να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και κόστους και να εξελισσόμαστε ταυτόχρονα με τις ανάγκες τους για πιο σύγχρονα και υγιεινά προϊόντα.
 • Η αξία της εκπαίδευσης αποτελεί θεμέλιο λίθο της εταιρείας μας. Η συνεχής ενημέρωση γύρω από το αντικείμενο της δουλειάς μας είναι η κινητήριος δύναμή μας για πρόοδο και καινοτομία. Το φάσμα της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού μας κυμαίνεται από το επίπεδο των γεωπόνων, των μηχανικών και χειριστών των μηχανημάτων έως το επίπεδο των στελεχών του εμπορικού τμήματος.
 • Συμβάλουμε στην απορρόφηση της πλεονασματικής παραγωγής σίτου που έχουμε στη χώρα μας αγοράζοντας περισσότερους από 100,000 τόνους σκληρού σταριού ετησίως, καθιστώντας μας τους μεγαλύτερους αγοραστές σε όλη την Ελλάδα.Πιστεύοντας πάντα στην αξία της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και της ενημέρωσης των εργαζομένων, διοργανώνουμε σεμινάρια σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, με σκοπό να ενημερώσουμε τους αγρότες για τις πιο σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας.Καλλιεργούμε σε ιδιόκτητη έκταση διαφορετικές ποικιλίες σπόρων τις οποίες στη συνέχεια προτείνουμε στους αγρότες της περιοχής, διασφαλίζοντας την αγνότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε.
 • Ως μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέφουμε στην τοπική κοινωνία και να ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας προσφέρουν οι καταναλωτές μας εδώ και δεκαετίες. Δέσμευσή μας αποτελεί το γεγονός ότι τουλάχιστον το 2% των ετήσιων κερδών μας επιστρέφονται στην κοινωνία υπό τη μορφή δωρεών, χορηγιών και υποτροφιών. Η εταιρία μας κατά την τελευταία δεκαετία έχει πληρώσει σε φόρους 12,4 εκ. € .Μέσω των 100 τουλάχιστον ιδρυμάτων με τα οποία συνεργαζόμαστε, δωρίζουμε κάθε χρόνο σημαντικές ποσότητες ζυμαρικών και ενισχύουμε οργανώσεις που ασχολούνται με την υγεία και την προώθηση της σωστής διατροφής.
Πιστοποιητικά
 • Πιστοποιητικό
  ISO 9001:2008
 • Πιστοποιητικό ΙΙ
  ISO 22000:2005
 • Πιστοποιητικό ΙΙΙ
  BRC
Τηλέφωνο

210 5190100

Website Εταιρείας

http://melissa-kikizas.gr

Επικοινωνία