Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η εταιρία Alexander είναι μια υπερσύγχρονη ελληνική εταιρία εμπορίας, επεξεργασίας και διακίνησης ποιοτικών φρούτων η οποία ιδρύθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 1970 με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων με εξαγωγές σε όλες τις αγορές του εξωτερικού.
Από το 2006 η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητές της, προχωρώντας στην παραγωγή ασηπτικά θερμικά επεξεργασμένων (HTST) και συσκευασμένων προϊόντων συμπυκνωμένου πουρέ ροδάκινου, μήλου και άλλων φρούτων ύστερα από την κατασκευή μιας εξελιγμένης τεχνολογικά μονάδας παραγωγής χυμού με ασηπτική επεξεργασία.

Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας συνεχίστηκε το 2008 με την επέκτασή της στην εισαγωγή και διακίνηση νωπών φρούτων και λαχανικών με έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων μέσω της συνεργασίας με τους κορυφαίους παραγωγούς του κόσμου.

Το 2013 η Alexander προχώρησε σε μια ακόμα σπουδαία επένδυση, κατασκευάζοντας τη πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη μονάδα ωρίμανσης μπανάνας στην Ελλάδα, εξέλιξη που παγίωσε τη θέση της ως μιας εκ των σημαντικότερων ελληνικών εταιριών στην αγορά φρούτου.

Η εταιρία συνεχίζει να εξελίσσεται σταθερά, επενδύοντας συστηματικά στην καινοτομία, τη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία και το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό ενώ παράλληλα συνάπτει νέες διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Προϊόντα
 • ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥΡΕΣ
 • ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Κατηγορίες
Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Οι σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας, στην καρδιά του κάμπου της Ημαθίας

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

H Alexander είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες επεξεργασίας και διακίνησης φρούτων στην Ελλάδα, αποτελώντας εδώ και χρόνια συνώνυμο της αυθεντικότητας, της αξιοπιστίας και της ανώτερης ποιότητας για τους πελάτες και τους προμηθευτές της.

Αποστολή της Alexander είναι η διαρκής βελτίωση της παραγωγικής της διαδικασίας και η συνεχής αναζήτηση των καλύτερων παραγωγών φρούτων και λαχανικών, με σκοπό την παραγωγή και εμπορία κορυφαίων ποιοτικά προϊόντων.

Η προσήλωση στην ποιότητα αποτελεί κεντρικό άξονα στη φιλοσοφία της εταιρίας σε κάθε δραστηριότητά της. Με οδηγό την πεποίθηση ότι όλα ξεκινούν από την παραγωγή στο χωράφι, επιλέγουμε πάντα την καλύτερη πρώτη ύλη για τα επεξεργασμένα προϊόντα φρούτου και τη συνεργασία αποκλειστικά και μόνο με πιστοποιημένους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο.

Οι σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις μας βρίσκονται δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας, στην καρδιά του κάμπου της Ημαθίας, το επίκεντρο παραγωγής ροδακίνου και άλλων φρούτων, γεγονός που έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της εταιρίας από τη μικρή επιχείρηση κονσερβοποίησης της δεκαετίας του ‘70 σε μια εξελιγμένη βιομηχανία με μεγάλη παραγωγική δυναμική και διεθνείς συνεργασίες.

Πιστοποιητικά
 • Πιστοποιητικό
  ISO 9001
 • Πιστοποιητικό ΙΙ
  ISO 22000
 • Πιστοποιητικό ΙΙΙ
  IFS
Τηλέφωνο

23310 22774

Website Εταιρείας

www.aqf.gr

Επικοινωνία