Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η ιστορία μας ξεκινά το 1994, έτος ίδρυσης της εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ στον Αμμότοπο Άρτας. Τα πρώτα προϊόντα που λανσάραμε στην Ελληνική αγορά ήταν η Φέτα, η Κεφαλογραβιέρα και η Μυζήθρα. Παράλληλα, την ίδια χρονιά λανσάραμε πρώτοι την συσκευασμένη φέτα σε άλμη, για την καλύτερη συντήρησή της και από τότε συνεχίζουμε να καινοτομούμε διαρκώς και να “ανοίγουμε” νέες προϊοντικές κατηγορίες.

Σήμερα είμαστε η no1 μάρκα τυροκομικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά, με ηγετικό μερίδιο στην ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαστε σε 23 χώρες του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους.

Διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο. Εκεί, επεξεργαζόμαστε ετησίως πάνω από 32.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων μας, συνθέτοντας μια πλήρη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών τυριών (Φέτα ΠΟΠ, Λευκά Τυριά, Τυρογάλακτος, Κίτρινα Σκληρά και Κίτρινα Ημίσκληρα Τυριά).

Συλλέγουμε καθημερινά, μέσα σε λίγες ώρες, το γάλα από παραγωγούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας, ώστε να φτάσει φρέσκο στο εργοστάσιο μας με πρωταρχικό μας στόχο να φτιάξουμε τις καλύτερες από πλευράς γεύσης αλλά και θρεπτικής αξίας συνταγές.

Συνδυάζουμε τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα κι ανάπτυξη με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, ανταμείβοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Αριθμός Χωρών Δραστηριότητας

23

Βίντεο
Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

1 Εργοστάσιο: Αμμότοπος Άρτας

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας
  • Οι παραγωγικές διαδικασίες στην ΗΠΕΙΡΟΣ γίνονται μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων μας.
  • Το παστεριωμένο γάλα μεταφέρεται στην αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, όπου ο χειρισμός γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο σχεδιασμός της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής, έχει γίνει με γνώμονα τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμισης της φέτας. ‘Έτσι, αυτόματα προστίθενται στο γάλα η πυτιά και η καλλιέργεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν για δεκαετίες από τους παραδοσιακούς τυροκόμους της περιοχής. Ακολουθεί η πήξη και η κοπή του πήγματος σε μικρά κομμάτια, ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή του τυρογάλακτος. Το τυρόπηγμα που προκύπτει, μεταφέρεται μέσω αυτόματου συστήματος συνεχούς ροής σε ειδικά καλούπια, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τυρί.
  • Το τυρόγαλο συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ισόθερμη δεξαμενή. Μέσω της σύγχρονης μονάδας συμπύκνωσης και επεξεργασίας του τυρογάλακτος παράγονται τα τυριά τυρογάλακτος της ΗΠΕΙΡΟΣ (Ανθότυρο, Μυζήθρα και Ζεμύθα). Το κλειστό κύκλωμα επεξεργασίας και ροής του προϊόντος, εξασφαλίζει την υγιεινή του τελικού προϊόντος.
  • Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε όλους τους χώρους παραγωγής είναι ελεγχόμενοι και διαθέτουν σύστημα φιλτραρίσματος EU 13 του αέρα που εισέρχεται, για συνθήκες απόλυτης υγιεινής.
  • Ακολουθεί η διαδικασία της ωρίμανσης και η συσκευασία.
Πιστοποιητικά
Τηλέφωνο

210 28 93 400

Website Εταιρείας

www.epiros.gr

Επικοινωνία