Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Το 1930, όταν ο Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη ίδρυσαν την εταιρία, ο αρχικός τους στόχος ήταν να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία καινοτόμο, δυναμωτική τροφή με αγνά συστατικά, από καλλιέργειες της ελληνικής γης. Αποτέλεσμα οι πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα, τα πασίγνωστα Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, τα οποία συνέβαλλαν στον περιορισμό της παιδικής θνησιμότητας που, εκείνη την εποχή, είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας. Από τότε η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ.

Έχοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξής της την παρακολούθηση και διάκριση των νέων τάσεων, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή: από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, μέχρι την πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance, την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες.

Η εταιρία σε όλη της την πορεία εξελίσσεται με έμφαση τον άνθρωπο, την έρευνα και την καινοτομία. Η ΓΙΩΤΗΣ διαθέτει ένα από τα αρτιότερα Τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Σήμερα, με την 3η γενιά της οικογένειας Γιώτη να βρίσκεται «επί κεφαλής», η εταιρία είναι ηγέτης του διατροφικού γίγνεσθαι, με συνεχείς πρωτιές και διακρίσεις. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 300 κύριους κωδικούς πρωτοποριακών προϊόντων, συνώνυμων της ποιότητας, της ασφάλειας, της νοστιμιάς και ευκολίας στη χρήση που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Παράλληλα, τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ έχουν κατακτήσει και τις αγορές του εξωτερικού! Η εταιρία εξάγει με επιτυχία τα καινοτόμα της προϊόντα και στις 5 ηπείρους, σε περισσότερες από 25 χώρες και συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

Αριθμός Χωρών Δραστηριότητας

25

Βίντεο
Αριθμός Εργαζομένων

201-500

Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα καταλαμβάνουν 30.000 τ.μ. και διαθέτουν τους πιο σύγχρονους μηχανολογικούς εξοπλισμούς της Ευρώπης.

Ο πλήρης εκσυγχρονισμός που έλαβε χώρα την τελευταία δεκαετία, περιλαμβάνει κτιριακές επεκτάσεις, αγορά νέων γραμμών παραγωγής και νέες συσκευαστικές μηχανές:

Για την παραγωγή βρεφικών τροφών (ανάμιξη και θερμική επεξεργασία, ξήρανση σε τύμπανα και συσκευασία).
Για την παραγωγή και συσκευασία παραδοσιακών, αλλά και σύγχρονων προϊόντων, με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, ελέγχου βάρους και ελέγχου ύπαρξης ξένων σωμάτων.
Για την παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας και σοκαλατοποιίας.
Για την πλήρη αυτοματοποίηση παραλαβής και μεταφοράς πρώτων υλών, παραγωγής βρεφικών τροφών, προϊόντων σοκολάτας και μιγμάτων, παρασκευής γλυκισμάτων και προϊόντων μαγειρικής.
Για την παραγωγή και συσκευασία γλυκισμάτων ψυγείου, χωρίς τη χρήση συντηρητικών.
Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ χρησιμοποιεί τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό για την ποσοτική ανάλυση και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφών, αλλά και για την επεξεργασία των δεδομένων ποιότητας και παραγωγής.

Από το 1995, όλα τα δεδομένα της εταιρείας καταχωρούνται και επεξεργάζονται σε εξειδικευμένες βάσεις δεδομένων ελέγχου ποιότητας και προδιαγραφών, για την παρακολούθηση της πλήρους ιχνηλασιμότητας των προϊόντων της και την ολοκληρωμένη εφαρμογή διασφάλισης ποιότητας προϊόντων.

Το 2004, ολοκληρώθηκε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα (Mantis), το οποίο χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης ως πρότυπο ερευνητικό έργο. To ολοκληρωμένο αυτό λογισμικό, λειτουργεί ως υποβοηθητική πλατφόρμα του ERPSAP και καλύπτει το πλήρες φάσμα παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου και σχεδιασμού προϊόντων.

Το 2012, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση απόκτησης νέας αποθήκης στη Μάνδρα Αττικής, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. και δυναμικότητας 9.000 παλετοθέσεων.

H εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, συνεχίζοντας να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τo 2015 την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Αγρίνιο, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ.

Με τις νέες της εγκαταστάσεις, η εταιρεία αύξησε σημαντικά την παραγωγική της δυνατότητα, ενώ ενίσχυσε την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία της περιοχής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η διεύθυνση «Έρευνας & Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας» αποτελείται από τέσσερα εργαστήρια: Ελέγχου Ποιότητας, Μικροβιολογικών Αναλύσεων, Ενόργανης Ανάλυσης και Έρευνας & Ανάπτυξης. Τα εργαστήρια στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ., είναι εξοπλισμένα με αναλυτικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και επανδρωμένα με εξειδικευμένους επιστήμονες.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας, 1350 τ.μ. όπου στεγάζεται το “Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας”, γεγονός που της παρέχει τη δυνατότητα και τη δυναμική για αύξηση των ελέγχων, που πραγματοποιεί για τις Βιομηχανίες Τροφίμων.

Τηλέφωνο

210 57 04 400

Website Εταιρείας

https://www.jotis.gr/

Επικοινωνία