Περιγραφή Εταιρείας και Προϊόντων

Η ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκοκκιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 με νομική μορφή Ο.Ε. και από το 1977 μετατράπηκε σε Α.Ε.

Σήμερα, τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Καραγιώργου και η εταιρεία συμμετέχει και σε άλλες θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρείες.

Η εκκόκκιση βάμβακος είναι ένας από τους κυρίαρχους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα μας μάλιστα, κατέχει σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής βάμβακος. Τονωτικός παράγοντας σε αυτό το γεγονός είναι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προϊόντα
  • Βαμβάκι εκκοκκισμένο
  • Βαμνακόσπορος
  • Βαμβακόπιτα
  • Βαμβακέλαιο
  • Σιτηρά & Δημητριακά
Εργοστάσια - Μονάδες Παραγωγής

Εργοστάσιο: Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο: Λάρισα

Εργοστάσιο: Σταυρός Φαρσάλων

 

Παραγωγική Δυναμική

1.200 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα (Θεσσαλονίκη)
1.000 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα (Λάρισα)
1.200 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα (Φάρσαλα)

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή / την Τεχνική Οργάνωσή Μας

Συμβαδίζοντας πάντα με την εποχή, η ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε. έχει εισέλθει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Συγκεκριμένα διαθέτει 3 φωτοβολταϊκά πάρκα δυναμικότητας 1,7 MW. Ο όμιλος Καραγιώργου-Σιάρκου δημιούργησε την Βιοενεργειακή Ημαθίας ΑΕ που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2015. Πρόκειται για εγκατάσταση που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιομάζα, δυναμικότητας 1 MW, την οποία διοχετεύει στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ. Η εγκατεστημένη ισχύς της μονάδος σε συνδυασμό με το ότι αυτή πρόκειται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο οδηγεί σε συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 8000 MWh. Η ποσότητα αυτή υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει περίπου το 70% των ενεργειακών αναγκών όλων των εκκοκκιστικών μονάδων του ομίλου, που βρίσκονται σε πλήρη φόρτο εργασίας το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν γίνεται η συγκομιδή του βαμβακιού.

Τηλέφωνο

2310 254300

Website Εταιρείας

www.karagiorgos.gr

Επικοινωνία